Nieuwsbrief december 2018

Geplaatst op 05-12-2018

Bestemmingsplan Jozeflocatie vastgesteld

Wij zijn blij te kunnen melden dat de Gemeenteraad van Gouda op 17 oktober 2018 het bestemmingsplan Jozeflocatie Graaf Florisweg 77 gewijzigd heeft vastgesteld. Voor de voormalige Jozeflocatie is een stedenbouwkundig plan opgesteld, dit plan beoogt de herontwikkeling/transformatie van de voormalige ziekenhuislocatie naar wonen en zorgwonen. We verwachten dat het bestemmingsplan eind december de onherroepelijke status krijgt.

Sloop om nieuwbouw mogelijk te maken

Wie recent nog langs de locatie  is gereden heeft kunnen zien dat er volop wordt gesloopt. Enkele in de jaren ’50 en ’60 aangebouwde bijgebouwen worden gesloopt om hier straks de nieuwbouw van Goudshof te kunnen realiseren. In het Sint Jozefpaviljoen is gestart met de transformatie van het voormalige ziekenhuis, hier worden in opdracht van Domus Magnus 32 luxe woonzorgappartementen gerealiseerd.

Nieuwbouw Goudshof

Op dit moment hebben we helaas nog geen zicht op een start verkoop datum. We zijn in gesprek met een nieuwe beoogd aannemer. Zodra we hier de benodigde stappen hebben kunnen maken kunnen wij u nader informeren over de planning en koopsomindicaties. Dit betekent op dit moment wel dat start verkoop doorschuift naar 2019. Qua bouwfasering zal er eerst gestart worden met het appartementencomplex en tijdens de bouw van het appartementencomplex worden gestart met de bouw van de eengezinswoningen, herenhuizen en twee-onder-een kapwoningen. Dit laatste heeft te maken met de bouwroute en de fasering van de afzonderlijke projecten.

Het projectteam werkt verder aan de voorbereiding zodat er op het moment dat er ‘groen licht’ is ook spoedig gestart kan worden met de verkoop. Wij begrijpen dat uw geduld op de proef wordt gesteld. Wij doen ons best u zo goed mogelijk op de hoogte te houden. 

Heeft u op dit moment nog vragen over Goudshof? De medewerkers van Boer Makelaardij Midden Holland en TW3 Makelaardij staan u graag te woord.

“Goudshof, Wonen in de tuin van St. Jozef”

Contactpersonen Goudstuin

Robert Roos
Boer Makelaardij

Robert Roos

Marsha Sint Nicolaas
TW3 Makelaars

Marsha Sint Nicolaas